DNA mærkning fra SelectaDNA sænker indbrud med 85%

DNA mærkning fra SelectaDNA er en nem og hurtig, men yderst effektiv metode til forebyggelse af indbrud og røveri i hjem, institution og på arbejdspladsen. Mærkningen afsætter et DNA-spor, som er usynligt for det blotte øje, men hjælper politiet med at identificere gerningsmanden og returnere tyvegods til ejeren.

DNA mærkning af bærbarDu kan selv let, hurtigt og sikkert DNA-mærke udendørs og indendørs med produkterne. Når du DNA-mærker, skal du samtidig opføre værdigenstandene som DNA-mærkede i SelectaDNA’s database og påføre tyverimærkningsetiketter og opsætte advarselsskiltning for at skræmme potentielle gerningsmænd væk. Desuden er der ikke noget abonnement på SelectaDNA produkter. Så den pris du ser på produktet er det eneste du kommer til at skulle betale for det.

SelectaDNA kom på markedet i 1985 og er i dag i brug i organisationer, virksomheder og hos private i 30 lande, hvor private og erhvervsdrivende ønsker at undgå de ødelæggende menneskelige og økonomiske konsekvenser af kriminalitet.

Alle produkterne er ISO-certificerede, giftfri og ganske harmløse for mennesker, for mærkede genstande og miljøet.

Tyverimærkningen er en innovativ løsning med basis i den nyeste viden på området. Den styrker trygheden – uden ekstra låse og påfaldende alarmsystemer.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål – vi er klar til at hjælpe.

 

Stort set alle værdigenstande kan beskyttes med DNA mærkning

Langt de fleste genstande både ude og inde kan DNA-mærkes.

Kunderne tyverimærker eksempelvis byggemateriel og rør af kobber eller andet kostbart metal. Pc’er, laptops, tv’er, smartphones og andet elektronisk udstyr kan også mærkes – det samme gælder pengeskabe, kasseapparater, dørhåndtag – havefigurer, udendørs vandhaner, byinventar, vejskilte, postkasser samt biler og større køretøjer.

Mærkningen holder i op til seks uger, efter at gerningsmanden har berørt genstanden, og den kan ikke fjernes ved vask eller med kemikalier. På mærkede genstande holder mærkningen i hele produktets levetid.

 

Sådan bruger du DNA mærkning fra SelectaDNA

Selvom DNA mærkningen er verdens mest avancerede tyverimærkning, er det let at sikre sig med produkterne.

Du kan her se en video om hvordan man tilfører DNA mærkning eller læse intrukserne herunder:

 

  • Rengør genstandene, og mærk nemt og hurtigt med SelectaDNA efter anvisningen, der medfølger.
  • Giv væsken lidt tid til at tørre, mens du går online og registrerer genstandene i databasen over DNA-mærkede genstande, som politiet i de 30 involverede lande har adgang til hele døgnet rundt.
  • Husk at montere advarselsskilte mod indbrud i vinduerne for at advare mulige gerningsmænd. Vær omhyggelig med at placere skiltene rigtigt første gang. Advarselsskiltene er nemlig sikret mod fjernelse, idet de går i små stykker, hvis nogen forsøger at tage dem ned.

Sådan! Det er det hele – nu er genstandene tyverimærket, og du kan sove roligere om natten! (Du skal huske at omregistrere de mærkede genstande i databasen, hvis de på et tidspunkt får ny ejer.)

 

Find det rigtige SelectaDNA produkt

JO Safety fører udstyr samt en række produkter til DNA mærkning. Heribland skiltning som har en forebyggende effekt mod tyve og røvere. Produkterne her er inklusiv moms:

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at finde det rigtige produkt til netop det, du ønsker at sikre.

Du kan også bestille et SelectaDNA Mikroskop – så kan du selv aflæse DNA-koder.

Mikroskopet er et avanceret, men utrolig let anvendeligt mikroskop med lys og autofocus, der er fremstillet specielt til brug ved DNA mærkning.

 

Sådan sikrer du let værdigenstande og mennesker

SelectaDNAs UV tracer og unikke syntetiske DNA-kode afsætter spor på hænder og tøj, når en mærket genstand berøres. Sporene er næppe synlige i dagslys, men lyser blåt ved UV-belysning.

Den syntetiske DNA-kode kan ses med et SelectaDNA Mikroskop som tusindvis af små metalprikker – såkaldte MicroDots.

Politiet kan aflæse DNA-koden og se i databasen, hvem ejeren af fundne genstande er, så de kan sendes tilbage så hurtigt som muligt. Tilsvarende bruger politiet sporene til at konstatere, om en mistænkt har rørt ved en genstand eller opholdt sig på et gerningssted, hvor han eksempelvis har rørt ved et mærket vinduesgreb ved indbrud.

 

Retsmedicinsk DNA mærkning med sikkerheden i top

En DNA-analyse er et retsmedicinsk bevis, der kan bruges til at fælde en gerningsmand i retten.

Du kan bruge DNA mærkning fra SelectaDNA med god samvittighed. Da antallet af mulige syntetiske DNA-koder er uendeligt, er der ikke mulighed for fejltagelser.

Data om de mærkede genstande er sikret effektivt i databasen efter Loss Prevention Certification Boards standarder for at undgå sikkerhedshuller, der kan udnyttes af tredjemand. Der er ikke mulighed for at kopiere DNA-koder.

Til gengæld har politiet adgang til databasen dag og nat i de 30 lande, hvor DNA mærkning anvendes. Det giver optimale muligheder for at samarbejde om at forebygge kriminalitet og finde gerningsmand og tyvekoster, når lovovertrædelser alligevel sker. Samtidig sikrer politiets fleksible adgang til databasen dig de bedste chancer for, at politiet hurtigt returnerer og identificerer en værdigenstand, selv hvis tyven har taget den med ud af landet.

 

DNA mærkning sikrer ikke bare genstande – men også mennesker

De menneskelige følger af at blive udsat for indbrud eller røveri – eller blot gå med frygten for at møde kriminelle – kan ødelægge trivslen i hjem og på arbejdspladsen. DNA mærkning sikrer en tryggere og mere behagelig hverdag for alle, der færdes i bygningen.

Når faren for at blive offer for tyveri eller røveri er reduceret til et minimum, kan alle koncentrere sig om hverdagens gøremål.

DNA mærkning er derfor en rigtig god investering, hvis du gerne vil sikre dig mod de økonomiske og menneskelige følger af ubudne gæster.

Med DNA mærkning har du markedets mest avancerede våben mod kriminalitet. Det sikrer, at du og dine ansatte, kolleger eller familiemedlemmer kan færdes i et rart og trygt miljø.

Bestil produkter og udstyr til DNA mærkning nu – eller kontakt os, hvis du har spørgsmål til DNA mærkning fra SelectaDNA – vi glæder os til at hjælpe.