Nye Piktogrammer: DS 2301-1:2017

nye-piktogrammer

Dansk Standard har opdateret piktogramstandarden DS 2301-1 fra 1987 med en helt ny 2017-version. Den nye version indeholder over 100 helt nye piktogrammer for bl.a. sikkerhedstjek, snackautomat, vegetarmad og flytilstand på mobilenheder.

De nye piktogrammer i Danmark

DS 2301-1:2017 Selfiestang
PI 122 – Selfiestang må ikke bruges (DS 2301-1:2017 )

Skilte med piktogrammer er et populært og effektivt redskab til oplysning, vejledning og advarsel til offentligheden. En klar fordel ved brugen af symboler og piktogrammer er, at disse opfattes hurtigere end skreven tekst, og forståelsen kan udledes på tværs af sprogbarrierer. Selve udformningen af piktogrammer kan dog variere fra land til land. Dette skyldes at f.eks. klædedragt og sociale forhold kan have indvirkning på forståelse af de situationer, der afbilledes på piktogrammerne.

 

Det er fra international side tilladt at ændre i piktogrammerne, da det er besluttet at det er beskrivelsen af piktogrammets billedmæssige indhold, der er normgivende, derved kan man fra region til region ændre på symbolerne brugt i skabelsen af piktogrammerne, for at fremme forståelsen blandt offentligheden i den givne region.

I Danmark har man også valgt, at det kun skal være den danske beskrivelse af piktogrammerne i DS 2301-1:2017, der er normgivende, hvilket betyder at man kan justere på piktogrammerne, hvis behovet opstår.

Piktogrammerne i DS 2301-1:2017 er som oftest gengivet med sort symbol/tekst på hvid overflade. Det er op til den enkelte, hvilken farve man vil bruge, dog skal man sikre sig, at piktogrammets farver skaber en stor nok kontrast, til at det er let og tydeligt at identificere de forskellige dele af piktogrammet, også ved lav belysning.

Vejledning og bestilling af skilte

Er du i tvivl om farver, størrelser eller materialer, kontakt JO Safety A/S og få vejledning. Hos JO Safety A/S kan du bestille skilte med de nye symboler, og få tilpasset designet efter behov.

 

JO Safety

Mail  info@josafety.dk

Telefon-nr  5485 9692